Socca är en fransk matig pannkaka gjord på kikärtsmjöl, fri från gluten, ägg och mjölk vilket innebär att den är helt vegansk. Förutom en god topping är vårt bästa tips att blanda i någon örtkrydda i smeten. Stek den även tunn i rikligt med olivolja och sist men inte minst i lagom temperatur. Socca tar bara några minuter att göra och är så gott! Här har vi toppat med yoghurt, färsk spenat, fint skivade rädisor och chiliflakes men man tar det man gillar! 

Förberedelse: 20 min
Tillagning: 10 min
Totaltid: 30 min

Socca

Ingredienser

Socca:
  • 2,5 dl kikärtsmjöl
  • 3 dl vatten (ev. + ett par msk)
  • 1 tsk torkad timjan eller 1 msk blad av färsk
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm rökt paprika (valfritt)
  • Olivolja stekning
Topping:
  • 5 msk Larsa grekisk yoghurt
  • Larsa labneh
  • 3 st rädisor, tunt skivade
  • Spenat, färsk
  • Chiliflakes
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till soccan och låt smeten svälla 10 – 15 min.
  2. Hetta upp olivolja i förvärmd stekpanna och stek tunna, gyllene bruna socca pannkakor. Vänd inte pannkakorna för tidigt, risken är att de spricker då.
  3. Bred paprikahummus eller yoghurt över, toppa med smulad vitost, ruccola och en näve torrostade nötter.

Följ oss på Instagram!