Färgboosta din vardag! Den här soppan är en variant av Rysk borsjtj och piggar upp både kropp och själ så här i vintertid. Vi servera soppan tillsammans med len, krämig vitostkräm gjord på Oriental White. Sältan från vitosten passar perfekt till den milda, lite söta smaken från rödbetorna.

Förberedelse: 10 min
Tillagning: 20 min
Totaltid: 30 min

Vitost

Ingredienser

  • 600 g rödbetor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
  • saft av 0,5 citron
  • 150 g Oriental White alt. 1 st ”puck” Oriental White Extra Creamy
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Skala rödbetorna och tärna dem smått.
  2. Smält smör i en kastrull och fräs hackad gul lök, vitlöksklyfta och rödbetstärningarna.
  3. När löken mjuknat och är genomskinlig, slå på buljong så att det täcker rödbetorna.
  4. Koka tills rödbetorna mjuknat (ca 20-30 minuter).
  5. Mixa slätt i en matberedare eller med en stavmixer.
  6. Häll tillbaka soppan i kastrullen och värm.
  7. Smaksätt med lite citron, salt och peppar.
  8. Smula över Oriental White på tallriken precis innan servering. 

Följ oss på Instagram!