Färgboosta din vardag! Den här soppan är en variant av Rysk borsjtj och piggar upp både kropp och själ så här i vintertid. Vi servera soppan tillsammans med len, krämig vitostkräm gjord på Oriental White. Sältan från vitosten passar perfekt till den milda, lite söta smaken från rödbetorna.
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 20 min
Totaltid: 30 min
Vitost
Ingredienser
- 600 g rödbetor
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- 1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
- saft av 0,5 citron
- 150 g Oriental White alt. 1 st ”puck” Oriental White Extra Creamy
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Skala rödbetorna och tärna dem smått.
- Smält smör i en kastrull och fräs hackad gul lök, vitlöksklyfta och rödbetstärningarna.
- När löken mjuknat och är genomskinlig, slå på buljong så att det täcker rödbetorna.
- Koka tills rödbetorna mjuknat (ca 20-30 minuter).
- Mixa slätt i en matberedare eller med en stavmixer.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen och värm.
- Smaksätt med lite citron, salt och peppar.
- Smula över Oriental White på tallriken precis innan servering.
Följ oss på Instagram!