Potatis på pizza är ett genialiskt drag smakmässigt men sötpotatis på pizza är om möjligt snäppet ännu vassare! I just detta pizzareceptet skapas en smakkombination av sött och salt som bara måste provas! Man kan självklart variera och experimentera med toppings som man själv gillar.

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 45 min
Totaltid: 1 h

Pizza

Ingredienser

Pizzabotten:
  • 0,25 pkt jäst
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk Larsa olivolja
  • 4-4,5 dl vetemjöl
Topping:

Tillagning

  1. Förvärm ugnen till 225 grader.
  2. Smula jästen i en bunke, häll över fingervarmt vatten och rör om tills allt lösts upp.
  3. Tillsätt olivolja och salt under omröring.
  4. Blanda i vetemjöl lite i taget tills det blir en slät deg.
  5. Jäs under en bakduk i ca 45 minuter.
  6. Skär potatisen i tunna skivor, dra isär mozzarellan och smula vitosten. 
  7. Ta upp degen på lätt mjölat bakplåtspapper och tryck ut pizzadegen.
  8. Bred på crème fraiche på botten, fördela potatisen jämnt över pizzan och lägg sedan på mozzarellan, chiliflakes, flingsalt och peppar.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
  10. Ta ut och klicka på grekisk yoghurt, strö över vitosten, solroskärnorna och toppa med färsk ruccola.

Följ oss på Instagram!