Kanel och honungsbakade äpplen med nötter och en klick yoghurt är en enklare variant av äppelkaka och passar ypperligt som efterrätt eller fika. Använd gärna svenska äpplen om säsongen tillåter.

Kanel- och honungsbakade äpplen med grekisk yoghurt

Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min
Totaltid: 20 min

Ingredienser

  • 2 – 3  st äpplen
  • Larsa äkta grekisk yoghurt
  • Kanel
  • 25 g smör
  • 1-2 msk honung
  • Rostade nötter (hasselnötter, pekan- eller valnötter tycker vi passar bäst!)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C
  2. Klyfta i skivor äpplen och lägg i en ugnssäker form
  3. Smält smöret, blanda med honung och ringla de skivade äpplena
  4. Pudra över kanel och baka mitt i ugn i cirka 10 minuter

Servering

När de bakade äpplena svalnat något klicka över grekisk yoghurt och toppa med rostade nötter. Servera genast!

Följ oss på Instagram