Denna dessert är inte bara otroligt god, utan är även ett nyttigt alternativ till sommarens alla smaskigheter. Man kan välja att variera receptet med att tillsätta sina favorit bär och nötter för härligt krisp.

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 10 min
Totaltid: 25 min

Grillad ananas med yoghurtglass

Ingredienser

  • 1 ananas / 1 burk färdigskivade
  • 400 g fryst hallon
  • 2,5 dl Larsa Grekisk Yoghurt
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk finhackad mynta
  • 3 msk honung

Tillagning

  1. Lägg alla ingredienser till yoghurtglassen i en mixer och bland ihop till en jämn röra.
  2. Frys i minst två timmar.
  3. Skär bort skalet från ananasen och skär den i skivor.
  4. Pensla alla skivor med honung och grilla ca 4 min per sida eller tills fina grillränder bildats.
  5. Ta ut ur frys cirka 5 min innan servering.
  6. Låt de grillade skivorna svalna en stund och servera med en klick yoghurtglass.  

Följ oss på Instagram!