En fin smakkompis till Fetans sälta och syrlighet är honung! Vi ugnsbakar gärna vår Feta tills den blir mjuk och krämig och servera till nygräddade plattbröd. 

Ingredienser 

  • 1 pkt Larsa Feta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • Timjan eller oregano kvistar
  • Svartpeppar

Gör så här:

Värm ugnen till 200°C. Torka av Fetan lite lätt och lägg i en liten ugnssäker form. Ringla över lite olivolja. Sätt in i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Häll av vätska och ringla över honung. Sätt ugnen på grillfunktion och sätt därefter tillbaka vitosten in i ugnen några minuter tills osten fått en vacker färg! Krydda eventuellt ytterligare med svartpeppar och toppa lite med med färsk oregano eller timjan. Ett annat gott tips är att lägga ett block Feta lite snabbt på grillen och bryt i bitar direkt över salladen, ringa över honung och njut!