En mattrend som verkligen är här för att stanna är avokadomackan som serveras med en rad olika krämiga tillbehör. En vanlig kombination är pocherat ägg och färskost – men vi vågar faktiskt påstå att det absolut godaste är att servera den tillsammans med ett tjockt lager av vår krämigaste 0% yoghurt. Toppa med lite citronsaft, grovhackade salta mandlar, salt och peppar. En av de godaste frukostarna du kan äta nu på sommaren, om du frågar oss.

Avokadomacka

Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Totaltid: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl Larsa grekisk yoghurt 
  • Valfritt bröd (vi gillar rostat grovt eller levain)
  • 1 avokado
  • Citronsaft
  • Mandlar
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Rosta brödskivorna, låt svalna något
  2. Bre på ett tjockt lager yoghurt
  3. Dela en perfekt mogen avokado i skivor och lägg över brödet
  4. Pressa till sist lite citronsaft och kanske olivolja över mackan

Servering

Avsluta med att strö över lite grovt hackade mandlar, dra några varv med pepparkvarnen och kanske en nypa flingsalt