En mattrend som verkligen är här för att stanna är avokadomackan som serveras med en rad olika krämiga tillbehör. En vanlig kombination är pocherat ägg och färskost – men vi vågar faktiskt påstå att det absolut godaste är att servera den tillsammans med ett tjockt lager av vår krämigaste 0% yoghurt. Toppa med lite citronsaft, grovhackade salta mandlar, salt och peppar. En av de godaste frukostarna du kan äta nu på sommaren, om du frågar oss.
Avokadomacka
Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Totaltid: 10 min
Ingredienser
- 2 dl Larsa grekisk yoghurt
- Valfritt bröd (vi gillar rostat grovt eller levain)
- 1 avokado
- Citronsaft
- Mandlar
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Rosta brödskivorna, låt svalna något
- Bre på ett tjockt lager yoghurt
- Dela en perfekt mogen avokado i skivor och lägg över brödet
- Pressa till sist lite citronsaft och kanske olivolja över mackan
Servering
Avsluta med att strö över lite grovt hackade mandlar, dra några varv med pepparkvarnen och kanske en nypa flingsalt