Prova göra denna enkla röra på gröna ärtor som du mixar med yoghurt, fetaost, citron och mynta. Passar perfekt till grillat! Just gröna ärtor, mynta och fetaost är en match made in heaven. Om du inte vill laga röra går det bra att använda ovannämnda ingredienser och snabbt slänga ihop en matig sallad.
Ärtröra med feta och grekisk yoghurt
Portioner: 4
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 5 min
Totaltid: 10 min
Ingredienser
- 5 dl frysta gröna ärtor
- 1 pkt Larsa ekologisk fetaost
- 1 burk Larsa yoghurt (150g)
- 2 1/2 msk citronjuice
- 2 msk mynta
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Koka upp vatten i en kastrull och låt de gröna ärtorna tina i vattnet i 1-2 minuter
- Häll av vattnet
- Krossa ärtorna lätt med en gaffel och rör i citronjuice, salt och peppar
- Mixa samman med fetaost, yoghurt, mynta och olivolja tills du har en lagom chunky röra
- Smaka av med salt och peppar
Servering
Häll över i en djup skål och njut!
Receptet och bild av @tuvessonskan